۱۲ فروردین ۱۳۹۰، ۱۰:۵۳

گزارش خبری/

مباحث مهم کنفرانس لندن؛ از عملیات نظامی غرب تا آینده لیبی

مباحث مهم کنفرانس لندن؛ از عملیات نظامی غرب تا آینده لیبی

خبرگزاری مهر-گروه بین الملل: عملیات نظامی غرب علیه لیبی، کنار گذاشتن اختلافات اعضای ناتو درباره این کشور و آینده لیبی محور گفتگوهای وزرای خارجه بیش از 40 کشور جهان در کنفرانس لندن بود.

وزرای خارجه بیش از 40 کشور روز سه شنبه با گردهم آیی درلندن درباره اوضاع لیبی و آینده این کشور گفتگو کردند و به بررسی این مسئله پرداختند که چگونه می توان به درگیریها میان مزدوران معمر قذافی و انقلابیون پایان داد و آینده سیاسی این کشور پس از سقوط معمر قذافی چگونه خواهد بود.

البته هدف از برگزاری این کنفرانس بین المللی دستیابی کشورهای عضو ناتو به موضعی واحد در قبال لیبی و پایان دادن به اختلافات موجود میان اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی عنوان شده است.

این کنفرانس بین المللی در حالی در انگلیس برگزار شد که مقامات کشورها بارها بر کناره گیری قذافی از قدرت تاکید کرده اند اما دیکتاتور لیبی آنقدر تشنه قدرت است که برای رسیدن به اهداف جاه طلبانه خود با استفاده از جنگنده های رژیم صهیونیستی به جان مردم خود افتاده است.

بیش از 40 وزیر و نماینده خارجی از نهادهای بین المللی از جمله "بان کی مون" دبیرکل سازمان ملل، "جان پینگ" رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا، نخست وزیر قطر و "هیلاری کلینتون" وزیر خارجه آمریکا که در این کنفرانس شرکت کرده بودند، تاکید کردند: قذافی و مقامات لیبی کاملا مشروعیت خود را از دست داده اند و به خاطر اقدامات خود مسئول هستند.

شرکت کنندگان در کنفرانس بین المللی لیبی در لندن موافقت خود را با افزایش فشار سیاسی و نظامی علیه "معمر قذافی" دیکتاتور این کشور اعلام کردند.

شرکت کنندگان همچنین بر نیاز مردم لیبی برای همکاری با یکدیگر به منظور آغاز یک فرآیند سیاسی در این کشور در راستای قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل تاکید کردند بطوری که مردم بتوانند سرنوشت خود را تعیین کنند.

 
در این نشست بر حمایت همه جانبه از اقدامات نظامی غرب علیه لیبی از طریق ارائه کمک های کارآمد و مستمر تا زمان دستیابی به اهداف تاکید شد. در این کنفرانس همچنین واگذاری مسئولیت فرماندهی کامل عملیات نظامی در لیبی همانند فرماندهی عملیات برقراری منطقه پرواز ممنوع بر فراز این کشور و حفاظت از جان غیرنظامیان به ناتو مورد استقبال قرار گرفت.
 
 
افزایش فشار جامعه بین الملل بر معمر قذافی به منظور کناره گیری از قدرت و ادامه عملیات نظامی غرب علیه لیبی از جمله موضوعات مهم در کنفرانس لندن بود. البته این نشست بیشتر با هدف دستیابی کشورهای عضو ناتو به موضعی واحد در قبال لیبی برگزار شده بود. 
 
 
در بیانیه ای که از سوی "ویلیام هیگ" وزیر خارجه انگلیس مدیر این کنفرانس منتشر شده، آمده است: مردم لیبی باید سرنوشت آینده کشورشان را خود تعیین کنند. از جامعه بین الملل می خواهیم تا ضمن حمایت از این فرآیند سیاسی با "عبدالله محمد الخطیب" نماینده ویژه سازمان ملل متحد در لیبی و دیگر کشورهای آفریقای شمالی و همسایه های عربی که نقش مهمی را در این راستا دارند، همکاری نزدیکی داشته باشند.
 
هیگ در این کنفرانس بر تعهدات انگلیس برای اجرای کامل و سریع قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل علیه لیبی، اعمال تحریم های بیشتر علیه معمر قذافی و دیگر نهادهای مرتبط با این رژیم و ادامه اقدامات نظامی در لیبی تاکید کرد.
 
وزیر خارجه انگلیس در این بیانیه اعلام کرد مداخله نظامی در لیبی تاکنون برای حفاظت از جان مردم در برابر نیروهای قذافی موفق بوده است و کمک های کنونی همپیمانان ناتو به عملیات های نظامی در این کشور بر تعهدات اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی برای لزوم اجرای قطعنامه های شورای امنیت تاکید دارد.
 
 
وزیر خارجه آمریکا نیز بر افزایش فشار جامعه بین الملل بر معمر قذافی دیکتاتور لیبی به منظور کناره گیری وی از قدرت و لزوم ایجاد تغییر در این کشور تاکید کرد.
 
کلینتون نیز درمراسم گشایش این کنفرانس با تاکید بر ادامه اقدامات نظامی غرب در لیبی گفت که این حملات تا زمان پاسخگویی معمر قذافی به خواسته های سازمان ملل و پایان کشتار مردم لیبی باید ادامه یابد.
 
برای آغاز یک فرآیند سیاسی در لیبی گروهی از کشورهای آفریقای شمالی و عربی باید همکاری نزدیکی را با سازمان ملل، اتحادیه آفریقا و دیگر سازمانهای منطقه ای داشته باشند و در این میان قطر موافقت خود را برای برگزاری اولین نشست این گروه در سریعترین حالت ممکن اعلام کرد و پس از آن دیگر کشورهای منطقه ریاست دوره ای این نشست را برعهده می گیرند.
کد خبر 1279281

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha